دهم ماه مبارک رمضان،وفات جانسوز همسر با وفای خاتم النبیین(صلی الله علیه وآله و سلم)،والده مکرمه سیدة النساءالعالمین(علیهاالسلام)،ام المؤمنین حضرت خدیجة الکبری(سلام الله علیها) را به پیشگاه مقدس و منور قطب عالم امکان،حضرت مهدی صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و تمامی شیعیان و محبان آن حضرت تسلیت و تعزیت عرض می نمائیم.
حضرت خدیجه(علیهاالسلام) اولین زنی بود که ایمان آورد و نماز در اسلام خواند. او از روات اخبار و احادیث وحی نبوت است. بسیاری از زنان از او نقل اخبار آغاز طلوع اسلام را می نمودند.
حضرت خدیجه(علیهاالسلام) به دست پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) مدفون شد و رسول الله(صلی الله علیه وآله وسلم) خود، در قبر حضرت خدیجه(علیهاالسلام) رفت و در حق او دعا کرد و طلب مغفرت نمود و در حجون قبرستان مکه جنة العلی او را دفن کرد.
در گذشت و فوت حضرت خدیجه(علیهاالسلام)برای پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) مصیبتی بزرگ بود؛ زیرا حضرت خدیجه(علیهاالسلام) وزنه زندگی پیغمبر خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) بود و به احترام او بسیاری به حضرت محمد(صلی الله علیه وآله وسلم) احترام می کردند یا متعرض او نمی شدند ولی پس از او در مقام قتل او برآمدند.
حضرت خدیجه(علیهاالسلام) با بذل احساسات و عواطف و کمک مادی خود، اسلام را یاری کرد. حضرت خدیجه(علیهاالسلام) با این صفات فاضله در آسمان زن، ستاره درخشانی شد و چشم همه زنان به وجود او روشن بود.
یک رکن مهم پیشرفت اسلام بر دوش حضرت خدیجه(علیهاالسلام) بود و به طفیل همت و خدمت او، پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) توفیق حاصل کرد و به همین جهت لقب «ام الـمـؤمـنـیـن» گرفت که اول من امن بود.
*************************
پیغمبراکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) فرمودند: سوگند به خدا بهتر از خدیجه(علیهالسلام) برای من کسی نبود. روزی که همه مردم کافر بودند او به من ایمان آورد؛ روزی که همه مرا تکذیب کردند او تصدیق کرد مرا؛ روزی که همه از من روی بر می گردانیدند خدیجه(علیهالسلام) اموال خود را در اختیار من گذاشت. خداوند از او به من اولادی داد که بی نظیر بوده و مهد عصمت گردید.
*************************
حضرت خدیجه(علیهاالسلام) ملکه عرب بود. در نجابت و جلالت قدر و بنالت شأن شهرتی بسزا داشت. در تمام عربستان زنی به این فضیلت و مقام نیامده. در جود و بخشش و گذشت و کرم، افضل ترین بانوی عرب است.
حضرت خدیجه(علیهاالسلام) بهترین مونس و انیس پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) و قوی ترین مدد کار روز سختی بود. او در شدائد و دشواری های اسلام موجب تسلی خاطر پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) گردید و از بذل مال خود دریغ نداشت و با آن قدرت مالی و شهرت مقامی که داشت با زجر و تهدید و شکنجه شوهر ساخت و لذا رسولخدا(صلی الله علیه وآله وسلم) بسیار او را دوست می داشت.
حضرت خدیجه(علیهاالسلام) بانوئی زیرک و سعادتمند و با کیاست عاقله عالمه بود. به قدری حضرت خدیجه(علیهاالسلام) ابهت مقام و عزمت رتبه داشت که او را «سـیـدة الـنـسـاء اهـل الـجـنـة» گفتند.
منبع:کتاب فاطمة الزهراء(س) صاحب ولایت کبری، ص 9-10، 17، 19.
*************************
«ألسَّلامُعَلَیکِ یَاخَدِیجَةالکُبری(س)»
** خـدیـجـه(س) ام الـمـؤمـنـیـن ... هـمـسـر خـتم المرسلین (ص) **
** بـار ســـفــر بــسـتـه بـبـیــن ... ز دسـت قــوم مــشــرکــیـن **
** بـشــنـیـده از آن مـلحــدیــن ... دشـنـام و طــعـنـه بهـر دیـن **
** فــخــریــه دارد بـــر هــمــه ... که دخـترش شـد فـاطـمه(س) **
** در لـحــظــه هــای آخـــرش ... گــریــان شــده بـه دخـترش **
** کرده سفارش به رسول(ص) ... جـان شـما ، جـان بـتـول(س) **
** دارم تـمـنـا مـصــطـفــی(ص) ... کــفــن کـنـی بـر مـن عــبــا **
**اللّهم عجّل لولیک الفرج**