سرپرست سازمان اوقاف وامور خیریه از 10هزار بقعه متبرکه وامامزاده موجود درکشور به عنوان قطب فرهنگی واثرگذارترین مرکز درجان انسانها یاد کرد.
به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حیدر مصلحی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم افتتاحیه طرح نوسازی آستانه مبارکه حضرت امامزاده قاضی الصابر (ع) با اشاره به اینکه تمامی مکاتب دست ساز بشری به بن بست رسیده و هر روز این واقعیت برای انسان ها روشن می شود، گفت: بشر امروز به این نتیجه رسیده است که نیازهایش در سایه تعمیق آموزه های دینی به دست می آید.
وی به سخنان اخیر رییس جمهور در خصوص مدیریت جامعه اسلامی از سوی امام عصر (عج) اشاره و با تأکید بر اینکه انقلاب ما انقلابی است که در سایه انتظار و فرهنگ مهدویت پایه ریزی شده است، تصریح کرد: طبیعی است که عده ای نمی توانند سخنان رییس جمهور را مبنی بر مدیریت کنونی جامعه توسط امام زمان (عج) بپذیرند.
در حالی که در فرهنگ شیعی زمینه سازی اجرای عدالت و ظهور امام عصر (عج) در سایه فرهنگ غنی انتظار میسر می شود و طبیعی است که شیعیان از امام خویش تأسی کرده و در مدیریت جامعه از الگوی معنوی استفاده می کنند.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران انتظار ظهور حضرت حجت (عج) را به معنای واقعی به جامعه بشریت نشان می دهد. دلیل عصبانیت استکبار جهانی از انقلاب اسلامی ایران نیز حفظ شعرهای اعتقادی از سوی ایرانیان است. هرچه عصبانیت استکبار جهانی شدیدتر باشد بیانگر این است که ایرانیان در دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی موفق عمل کرده اند.
حجت الاسلام مصلحی با اشاره به اینکه در طول سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با وجود انجام کارهای بزرگ علمی در جهان اسلام همچون دانشگاه الازهر مصر در دنیای بشریت هیچ تحول معنوی و حرکتی بنیادی دیده نشد، اظهار داشت: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری معمار کبیر انقلاب اسلامی دگرگونی معنوی در جهان ایجاد شد که تاکنون در هیچ یک از ادیان الهی و انقلاب های بزرگ جهان سابقه نداشته است.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه از بقاع متبرکه به عنوان سرمایه عظیم کشور یاد کرد و افزود: بیش از 10 هزار امامزاده در سراسر کشور داریم که در هشت هزار بقعه متبرکه هستند و تاکنون از آنها استفاده صحیحی برای رخداد تحول فرهنگی در کشور استفاده نشده است.
وی از بقاع متبرکه و امامزاده های کشور به عنوان قطب فرهنگی کشور سخن گفت و خاطرنشان کرد: می توانیم زیرساخت های فرهنگی را در کنار این سرمایه های عظیم فرهنگی کشور بنا کرد تا فرهنگ در کشورمان تثبیت شود.
حجت الاسلام مصلحی با اشاره به اینکه خداوند اجر رسالت خویش را نیز در دوستی و مودت اهل بیت (ع) معرفی کرده است "قل لا اسئلکم اجرا الا الموده فی القربی" اضافه کرد: مردم ایران نیز این علاقه و محبت را نسبت به امامان و امامزاده های سطح کشور بی دریغ ابراز می کنند.
وی اثرگذاری بقاع متبرکه را در ترویج فرهنگ غنی اسلامی بی بدیل توصیف و خاطرنشان کرد: کارشناسان سازمان اوقاف و امور خیریه با بررسی های صورت گرفته حدود 43 هزار موضوع فرهنگی را تعیین کرده اند که احداث مجتمع فرهنگی، کتابخانه، دارالقرآن از جمله آنهاست.
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه امامزاده ها به عنوان قطب های فرهنگی، اثرگذاری مستقیم در جان انسان ها دارد، افزود: بقاع متبرکه کشور نقش حایز اهمیتی را در مسایل اجتماعی و مسایل فرهنگی ایفا می کنند.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار داشت: سازمان اوقاف و امور خیریه بر آن است تا جایگاه بقاع فرهنگی را در مهندسی فرهنگی کشور تعیین کند. کارگروه هایی در سازمان اوقاف و امور خیریه راه اندازی شده است که جایگاه بقاع متبرکه در مهندسی فرهنگی کشور را بررسی می کند.
وی با تأکید بر اینکه بزرگترین مراکز علمی و آموزشی اسلامی از صدر اسلام تاکنون در کنار بقاع متبرکه و امامزاده ها احداث شده است، اضافه کرد: حوزه علمیه نجف در کنار بارگاه ملکوتی امیرالمومنین علی (ع) و حوزه علمیه قم در کنار حرم حضرت معصومه (س) دو مرکز علمی برجسته اسلامی است که به برکت وجود اهل بیت پیامبر (ص) رونق گرفته است.
حجت الاسلام مصلحی با تأکید بر اینکه در شهرسازی نیز باید بقاع متبرکه به عنوان محور شهر و شهرک ها لحاظ شوند، یادآور شد: در اکثر موارد امامزاده ها در مناطقی هستند که به لحاظ آب و هوایی و ویژگی های جغرافیای حایز اهمیت هستند. از طرفی تأثیرات فرهنگی و اجتماعی امامزاده ها نیز باید در احداث شهرها و شهرک ها مورد توجه مسئولین شهری قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه حدود 60 بقعه متبرکه در تهران است که برخی حدود 15 تا 20 هکتار زمین در اطراف آن امامزاده در اختیار دارد، گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه به دنبال این است که در اطراف این بقاع متبرکه مراکز عمده فرهنگی کشور را بنا کند تا هدایت آنها نیز کنترل شود.
وی با ابراز تأسف از بودجه بقاع متبرکه در طول سال های گذشته، گفت: در طول سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی اعتبار شخصی از سوی دولت برای بقاع متبرکه در نظر گرفته شده است. این در حالی است که امسال برای نخستین بار ردیف بودجه ضعیفی برای توسعه این بقاع متبرکه در نظر گرفته شده است.
حجت الاسلام مصلحی از دولت نهم و رییس جمهور در خصوص همکاری با سازمان اوقاف و امور خیریه در خصوص اختصاص ردیف بودجه به امامزاده ها و بقاع متبرکه تقدیر و خاطرنشان کرد: طرح نوسازی آستانه مبارکه امامزاده قاضی الصابر (ع) از محل بودجه اختصاص یافته آغاز به کار کرده است که امروز شاهد کلنگ زنی این فضا هستم.
کلنگ طرح نوسازی آستانه مبارکه حضرت امامزاده قاضی الصابر (ع) 23 اردیبهشت با حضور حجت الاسلام حیدر مصلحی، سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه و خانم مافی، فرماندار شمیرانات در محل این امامزاده به زمین زده شد.